Geschreven door Maaike Roet  – CEO & Founder House.

House. Legal for tomorrow is de nieuwe naam van House of Lawyers. Deze naamswijziging is het gevolg van hun nieuwe visie op Legal.

“Wij geloven dat we met Legal kunnen bijdragen aan een betere wereld van morgen”, zegt Maaike Roet, CEO & Founder van de juridische dienstverlener. “Wij ondersteunen bedrijven die duurzaam ondernemen en impact maken. Door de inzet van flexibele bedrijfsjuristen.”

Het waarom

“Als bedrijfsjurist met het recht tot je beschikking, heb je de ideale positie en ‘tools’ in handen om positieve verandering in gang te zetten”, vervolgt Roet. “Er is een groeiende groep bedrijven en impact organisaties die de wereldwijde beweging vormt voor een rechtvaardigere en duurzamere economie. Denk bijvoorbeeld aan B-Corps, dit zijn bedrijven die het belangrijk vinden om niet alleen financiële waarde, maar ook waarde voor mensen en milieu na te streven.

House. Legal for tomorrow wil vanuit Legal een positieve impact op de wereld maken door deze bedrijven op juridisch gebied te ondersteunen. “Wij geloven ook dat de tijd hiervoor rijp is en dat de maatschappij ook van juristen verwacht een stap naar voren te zetten, denk dan bijvoorbeeld aan het implementeren van de ‘UN Sustainable Development Goals’ in de gedragscode van een bedrijf.”

Nieuwe naam en uitstraling

“Wij vonden dat wij deze nieuwe visie en missie ook tot uitdrukking moesten laten komen in onze naam en uitstraling. Dit heeft geresulteerd in nieuwe naam: House. Legal for tomorrow, huisstijl en website. Met onze House Talks over impact en innovatie in Legal en met onze Legal blogs zullen we aandacht blijven besteden aan deze belangrijke visie en missie. Als je op de hoogte wilt blijven, dan kun je je op www.house.legal aanmelden voor de nieuwsbrief.”

Dit artikel is op 23 maart 2023 verschenen op Mr. online.