Geschreven door Anouk Schaap – Leadership Mentor

De skill waar General Counsels dit jaar aan werkten, is de groei van zelfkennis door meer momenten van reflectie. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen zichzelf beschouwen als zelfbewust. Maar het is een zeldzame kwaliteit, zelfs bij leiders. General Counsels hebben dit jaar de gedurfde stap gezet om samen met House’ Leadership Mentor Anouk te groeien in deze toekomstbestendige leiderschapskwaliteit. 

Het is vrijdagochtend 10 uur, het is rond het vriespunt, maar de zon schijnt. Een perfecte dag voor een General Counsel Mentoring-sessie in het Amsterdamse Bos. Er wordt allereerst teruggeblikt op de periode tussen vandaag en de laatste sessie: een groot succes wordt gedeeld. Al wandelend wordt onderzocht wat de sleutel naar dit grote succes is geweest. Snel wordt helder dat tijd voor reflectie de sleutel was.

Een middag van terugkijken en contempleren op reeds gedane en voorgenomen acties blijken de start te zijn geweest van nieuwe keuzes die leidden tot het grote succes. Het terugblikken en contempleren hebben een kijkje gegeven in de onderliggende beweegredenen achter reeds gedane en voorgenomen acties. Het handelen vanuit emoties uit het verleden lijkt niet erg succesvol te zijn.

Emoties die in het verleden zijn ontstaan, zijn onbewust leidend in de keuzes die je vandaag maakt. Door tijd van reflectie te nemen, door het opschrijven van gedachten en het beantwoorden van vragen als: ‘door welke emoties word ik momenteel gedreven?’ en ‘waar komen deze emoties vandaan?’, verkrijg je nieuwe inzichten. Het onbewuste wordt bewust gemaakt en hiermee creëer je ruimte voor nieuwe bewuste keuzes, los van emoties uit het verleden.

De sleutel naar één succes is de sleutel naar meerdere successen.

De ingezette strategie die leidde tot het succes, vertalen we naar vaste, dagelijkse momenten van reflectie. Het doel is om dit succes niet eenmalig te laten blijven. Door het inbouwen van dagelijkse reflectiemomenten wordt er een nieuwe gewoonte gecreëerd die leidt tot vele successen, zowel groot als klein op zowel belangrijke als dagelijkse momenten. Verandering start met bewustwording om vervolgens nieuwe stappen te zetten richting die gewenste verandering.

House maakt jouw bedrijf klaar voor morgen, ook op het gebied van leiderschap. Sinds het begin van dit jaar biedt House General Counsel Mentoring aan. Zo biedt House bedrijven niet alleen juridische diensten aan, maar biedt zij de daar werkzame General Counsels ook de mogelijkheid om te groeien in leiderschap. De General Counsel Mentoring wordt verzorgd door House-partner Anouk Schaap, CEO en visionair van Rock Solid Leadership. Wil jij in 2024 ook gebruik maken van onze General Counsel Mentoring – bestaande uit 1 Meet up & Intake en 5 Legal Walks – neem dan contact met ons op via: info@house-legal.nl. We vertellen je graag meer.